10/8/08

Viatje a Madrid (I)

A principis d'agost vaig estar 4 dies a Madrid així que amb aquesta i altres entrades aniré explicant la part ferroviària d'aquest viatge.

6-8-08:
Anem fins a l'estació de Sants on agafem l'AVE directe a Madrid de les 7:30, anem fins a les vies de l'AVE i esperem a poder baixar a les vies, un cop obren per baixar a la zona de vies anem a la via 1 d'on sortia el nostre. Pugem al cotxe 8 i ens assentem.
Quant ja son les 7:30 marxem puntualment, passem per la futura estació del Prat la qual ja esta força acabada i al cap de ben poc ja arribem al Camp de Tarragona on passem fugaçment per les vies centrals.
Agafem ja els 300 fins a passar per el by-pass de Lleida on afluixa una mica la velocitat, al sortir d'aquest tornem a agafar els 300 arribant a 303. Al cap de un bon rato passem per l'altre by-pass el de Zaragoza, des del qual es pot veure una base de manteniment, on hi havien vagons de mercaderies, un civia uns quants 593 i curiosament el 121. Tornem als 300 i amb aquests passem per Calatayud i Guadalajar-Yebes. Un cop ens aproximem a l'entrada de Madrid anem baixant de velocitat, i a la dreta es veuen unes cotxeres de metro. Al cap de ben poc ja es veuen les cotxeres dels aves on hi havien 100, 102, 103, 120 y 130,, mes endavant veig una de les 253 estacionada entre mig de diversos vagons de mercaderies, i al cap de poc de passar per aquí el nostre ave es queda parat i m'entres tant passa un talgo i una 446. Al cap de poc tornem a engegar i ja arribem a Puerta de Atocha per la via 2. un cop allà anem a l'estació de metro a comprar els bitllets turístics els quals et permeten viatjar per metro, rodalies, bus i metro lleuger, ja que allà no estan tots els transports integrats com aquí. Un cop els tenim anem a buscar les rodalies i agafem el primer tren que passa direcció Nuevos Ministerios, el qual era un 446 reformada. Les unitat d'aquesta sèrie reformada tenen més llum, nous tapisats, nou terra i nova pintura. Un cop a Nuveos Ministerios anem a buscar la línia 8 del metro la qual te el seu origen en aquesta estació. Agafem el primer tren que arriba, per el qual no tenim que esperar massa ja que te una bona freqüència aquesta línia. El primer metro que arriba era un 8000, com es habitual en aquesta línia, amb aquest anem fins a l'estació on teníem l'hotel (Campo de las Naciones, la qual dona servei a una zona d'oficines i a la fira de Madrid).

Després de deixar les maletes a l'hotel tornem al metro i fem el mateix trajecte que avanç però del reves. Un cop a Nuevos Ministerios anem a busca la línia 10 direcció Tres Olibos. ens toca esperar una mica ja que feia poc que havia passat el nostre metro, així que agafem el següent que era un 7000; Amb aquest anem fins a la següent estació (Santiago Bernabeu), a la qual sortim a fora ja que volíem anar a mirar una cosa del centre comercial que hi ha just al costat de l'estació. Al fer-se l'hora de dinar agafem la línia 6, la circular a Nuevos Ministerios, un cop a l'estació ens toca baixar moltes escales mecàniques, per arribar a les andanes, un cop a l'andana ja arriba el nostre tren el qual era un 5000. Al cap de poc, baixem a Manuel Becerra on aquesta línia enllaça amb la 2, fem el curt enllaç fins arribar a l'andana de la línia dos direcció Cuatro Caminos. M'entres esperem a que arribi el nostre metro passa per a l'altre costat un playmobil (Serie 3000), i m'entres aquest sortia entre un altre per la nostre via. Anem a una velocitat bastant baixa, ja que en el tram més antic de la línia les estacions estan força juntes. Quant arribem a l'estació de Sevilla anem a un restaurant que ja coneixíem a dinar.

Un cop havíem dinat donem una volta pel centre i anem fins a l'estació d'Atocha a buscar els rodalies, baixem a les anades de la via C-10, i ja que tardaria uns 5 minuts en arribar el nostre tren faig fotos a altres trens i al minipato que estava parat a la via del costat. quant ja estava entrant la nostra 446 un de seguretat ve corrents cap a nosaltres dient que fèiem que no es podien fer fotos, li explico la realitat de que se'n poden fer però es nega a acceptar-ho, així que un cop se'n va pugem al tren.
Al cap de molt poc ja arribem a l'estació de Príncipe Pío, on baixem. Aquesta estació es troba dintre de l'antiga estació del Nort, la qual ara alberga un centre comercial, 3 línies de metro i una estació de rodalies.
Aquesta estació es troba en diferents nivells el més alt per el que hem arribat es per on van els trens direcció Aravaca, hi ha unes quantes vies per apartar trens, a les quals hi havien 450 i 446. Al un nivell inferior hi ha la via direcció Atocha, la qual creua per un pont metàl·lic tota l'estació. Encara més abaix trobem l'andana del Ramal i a l'ultim nivell les andanes de les línies 6 i 10.
Anem a l'andana del ramal, la qual es l'única estació d'aquesta línia amb dos vies. Però a l'hora d'entrar nomes puc entrar jo ja que els bitllets dels meus pares s'havien desimantant i no els acceptava la maquina canecaldora, així que m'entres van a la taquilla jo m'espero fent fotos als plyamovils que circulen des de fa poc per aquesta línia, per substituir igual que a la línia 2 els 2000. Agafem el primer 3000 que arriba i amb aquesta anem fins a Ópera, l'unica estació del ramal en estat original. El ramal es una branca de la línia 2, ja que depent d'ella. Te un recorregut de poc més d'un kilometre, amb el qual enllaça les estacions de Princípe Pío i Ópera, amb una gran pendnet entre aquestes dos. La línia al només tenir dos estacions te una explotació similar a la de un funicular amb només dos combois que es creuen a mitja línia. Un cop arriba el segunet tren l'agafem fins a Príncipe Pío altre cop, on baixem per anar a buscar la línia 10 fins a Nuveos Ministerios i allà la 8. en el nivell que es troba la línia 10 a P. Pío, aquesta passa per els extrems de l'estació i la 6 per el mig compartint andanes les dos línies.

A la primera imatge un rodalies de la línia C10 fa parada a Príncipe Pío, i a la segona perfil de un tren de la sèrie 8000 a l'estació de Campo de las Naciones (L8)