17/11/07

Al CTC de FGC a Sarria


Avui he tingut la gran sort de poguer anar a visitra el CTC de la linea del valles i de Balmes. L'excursio a començat agafant el bus 14 fins a la Plaça Catalunya, Un cop a Plaça Catlunya, hem mirat quin tren era el que sortia primer, el peimer tren que ha sortit ha estat un 212 per la via 3, que anava direccio Sabadell, amb aquell tren hem anat fins a Sarria on ens hem esperat a que fosin les 10. Per fer ter temps hem sortit a l'exterior per veure com estaven les antigues cotxers, hi hem vist que estaven construint un parking. un cop han estat les 10 hem buscat el cap d'estació pero no estava per en lloc, aixi que hem decidit preguntar per les maquines d'ajuda, a la maquina hem demanat per el cap de Sala, que inmediatamet a sortit i ens a acompanyat al CTC. Un cop al CTC, el cap de sala en ha ensenyat totes les instal·lacions, teinien tot de ordinadors amb els mapes de les linies la localitzacio dels trens les sub estacions,... també ens ha explicat que normalment els caps de sala fan de revisors, maquinistes,... i que a partir del febrer els CTC de les dos linies estarien a Rubi. També hem pogut veure els ordinadors centrals de FGC, la sale de reunions, les pantalles de les cameres de seguretat, i més coes. També li he pogut fer preguntes, com:

-Esta previst comprar npu material per substituir les 111? No, de moment deixarem les 111, per la linea 7 pero per la 6 no.

-Hi ha algun projecte d'enllaçar la linea del Valles-Balemes amb la del LLobregat Anoia? No, es van fer dos projectes un era allargar de de plaça Espanya fins ha Gracia, i l'altre fer sortir de un petit ramal de l'entrada de Pl.Catalunya una linea que anes fins a Plaça Espanya.

-Qunis projectes hi han d'amplacions? El project de prolongacio per Terassa amb 3 noves estacions, que ja s'estar construint, i l'amplacio per Sabadell amb 4 noves estacions, pero aixo encar a no estava començat a construir. També hi havia un projecte de fer una linea que sortis de CastelldeFels, passant per la platge, pujant per la universitat, i acavant a la linea del Valles, pero quant estava tot a punt per construir-ho van dir que no o farien.
Un cop ja haviem acabat, hem anat a buscar el tren que ens portes fins ha Pl.Catalunya, hem fet unes quantes fotos hi hem agafat el primer s-1 que ha vingut, i ens a portat fins a la Plaça Catalunya, i alla ja hem tornata cap a casa.
Anar a veure el CTC de Fgc, ha estat possible ha en Quic Ganyet i a Ramón Ganyet.

Malugradament dintre de CTC no es podien fer fotos, aixi que no n'he fet.
A dalt una unitat 212 marxant direcció Terassa a l'estació de Sarria