2/10/07

Linea 3 del merto de Barcelona


La linea 3 del Metro de Barcelona es una linea que trovo que es una linea especial. L'altre dia la vaig agafar i em van cridar l'atenció diverses coses, una d'aquestes el la seva història, les seves estacions i els seu trens.

Història i etscaions: Com ja saveu la linea 3 es una de les més anigues del metro de Bracelona, pels que no ho spaiguen, aqui va una petita història de la 3: la linea 3 es va construir el 1924 entre lesseps i plaça Catlunya, aquesta linea que mes tart es prolongaria cap a les rambles i cap a corrusva ser construida per la companya del gran metro de barcelona (GMB). He possat una hisòria resumida de la 3 ja que a l'estació de Fontana hem vaig fixar amb una cosa curiosa a l'entrada del tunel sentit canyelles, auqesta cosa era un mosaic amb el simbol del GMB, malaugradament no portava la camera, aixi que de moment no dissposo de cap foto d'aixo.

Trens: per la linea 3 circulen molts trens els serie 2000 antigament avien circulat per la 2, aquets trens els cotxes estan conectats ( tipus boa), un altre tren que circula es el 3000,. de la serie 3000 hi han 18 unitats, no estan conectats els cotxes, i per ultim una sub serie el serie 3000 reformats. Aquets trens igaul que els 4000 quedaran tots reformats, els seients amb horitzontal, passadis de coneccio entre cotxes, i més modernitats.

Apart una curiositat, ens van tenir parats a una estcaió sense marxar, i al cap d'un rato es sent per megafonia: ding,dong,ding siusplau obrint otes les portes, aixi o vam fer, i un cop totes obertes es van tornar a tancar, i vam marxar.