24/2/08

Tramvies de França



Degut a diversos problemes, aquest cap de setmana no podré fer entrada normal, així que os deixo amb aquest petit reportatge fet per mi dels tramvies de França

De moment ja porto visitats els tramvies de Paris, Bordeaux, i Montpeller, en general son tramvies bastant semblants els de Montpeller i Paris, però el de Bordeaux no, ja que els tramvies son ven diferents, funcionen amb pantògraf i tercer carril, altres coses diferents son les estacions, algunes estacions son una andana i prou ni marquesines ni res. en canvi altres estacions son amb marquesines i molt maques. La informació del tramvia de Bordeaux es de fa 3 anys. El de Montpeller te dos línies la blava on circulen citadis semblants als de Barcelona i a la Taronja on circulen uns molt raros, de la taronja no disposo de fotos ni de re , ja que estava amb obres quant vaig anar a Motpeller, els trens son taronges i plens de flors de colors, això ho se ja que al tornar ens vam perdre i vam anar a petar a les cotxeres dels tramvies i allà estaven. En canvi els de la blava son blaus amb uns ocells blancs, S'ha de reconèixer que son originals, i les estacions també son maques. Els Tramvies de Paris, al menys les línies t-2 i t-3 tenen tramvies citadis diferents models, pel que fa la linea t-2 sembla que segueix el traçat de alguna antiga linia, ja que va molt entaforada en alguns llocs entre les cases, els tranvies de Paris son 4 linies, de la 4 i la 1 no disposso de fotos. A part, França, es un país amb moltes línies de tramvia, en construcció, i en funcionament.

A dalt, colaix de 3 tramvíes diferents, dalt a l'esquerra: Tramvia de París línia T-2, a dalt a la dreta Tramvia de la línia 1 de Montpeller, a vaig a l'esquerra Tramvia de la línia 3 de Bordeaux, a vaig a la dreta tramvia de la línia t-2 de París, cedida per el col·laborador Pol Llopart.

Esper-ho poder seguir el blog amb normalitat a partir de la setmana que ve